Sublieme start vliegseizoen 2019

Comb. E. Brand & ZN

Hok accommodatie Comb Brand & Zn

Zaterdag 13 april 2019 was de eerste wedvlucht van het seizoen 2019 vanaf Venlo, in concours
waren bij afd. 10 6128 duiven, deze werden gelost om 10.30 uur met een Oost noord Oosten wind over een afstand 140 km .
De duif van de Comb. Brand bestaande uit Egbert en zijn 2 zonen Johan en Marcel was de snelste van het gehele concours, met een gemiddelde snelheid van 75 km per uur
Het trio Brand zijn duivenmelkers pursang , welke al meerde kopprijzen op hun naam hebben geschreven en dit zal zeker de laatste niet zijn.
De duiven komen oa Gebr. Borgmans, Henri van der Linde, Peter van der Haar, Appie Dunnink, Cees van Panhuis, Anton Ruitenberg, Edwin Hoogland.
De winnende duif: 17-1693770 "MAYSON". Deze Doffer heeft vorig jaar zich ook wel lichtelijk laten zien maar nog niet top. Hij was vorige week mee op de africhtings vlucht van Afdeling 10 en was 3e op het hok bij ons. En nu deze week dus 1e en ook gelijk een 1e in de afdeling 10.
De vader van "MAYSON" komt uit een doffer rechtstreeks van Clubgenoot Peter van der Haar en uit een duivin Rechtstreeks van Clubgenoot Appie Dunnink. Er zit de lijn van "DE HAVIK" Van Peter van der haar.
De moeder van "MAYSON" hebben we gekweekt uit 2 rechtstreekse Cees van Panhuis duiven.
Je ziet namen terug in de lijnen zoals: "DE RIES"R & G Schalkwijk."SUPRISE" Ad Schaerlaekens.
Het systeem wat ze voeren : Beute schema en voeren we aan de vliegduiven matador voer (Start, Athletic,Turbo, Boarding mix). En als de fond begint gaan we aan het einde van de week Premium HE. We tonen de duiven elke keer voor inkorven dit om de duiven makkelijk te kunnen pakken.
Bij thuiskomst tonen we de duiven ook (Hoe lang ligt aan de zwaarte van de vlucht).
Aan begeleiding om de 3 weken op controle bij Nanne Wolff. Als die wat vindt dan grijpen we in anders wordt er geen medicatie gegeven.

De Comb. is lid van PV de Streekvliegers in Staphorst, een van de Grootste Verenigingen op duivengebied in Nederland, waar nog veel jeugd aan mee doet, waarvan enkelen zich al aan het venster van de winnaars hebben gemeld.

Verdere prestaties op deze vlucht door leden van deze "PV " zijn.
2
8 en 14

11
15

18
19 en 20
Klaas Stegeman
Berend Timmerman
Peter van der Haar
Harm jan Winters
Johan Schra
Harry Bisschop
Jurrian Hooikammer

Allen gefeliciteerd.
BT

Uitslag Postduiven 2018

Afgelopen zaterdag was de laatste vlucht van dit seizoen voor de leden van PV de Streekvliegers.
Om 09.00 uur werden 710 duiven gelost in Mettet voor een terugreis van 280 km.
Bert Bloemert leverde een superprestatie door het hele erepodium voor zich op te eisen!
Verder opmerkelijk dat het podium van de B-divisie geheel door jeugdleden wordt gevuld.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

De uitslagen:

A-divisie 416 duiven:

1-2-3 Bert Bloemert
4 Klaas Heide
5-6-9-10 E. Brand en zn.
7 Klaas Stegeman
8 Jan Heide
B-divisie 294 duiven:

1-7 William Huls
2 Remco Hulst
3 Justin Veijer
4-5 Harm Jan Winters
6 J. Dunnink en zn.
8 Daniël Mussche
9 Comb. Veijer
10 Jurjen Hooikammer

Het afsluitende onderdeel de natoer werd gewonnen door Jan Hokse, die tevens algeheel kampioen werd.
Roel Veldman eindigde als tweede op de natoer en Harry Bisschop als derde.

Tijdens de afsluitende BBQ werd jeugdlid Justin Veijer in het zonnetje gezet door de jeugdcommissie vanwege zijn prima prestaties in zijn eerste jaar.
Op bijgaande foto wordt hij gefeliciteerd door Bert Bloemert en Jan Hokse.Jac Schra hattrick op Morlicourt

Zaterdag 16 juni 2018 zijn om 8.00 uur 17544 duiven gelost voor het eerste sectorale concours van afd. 10 en 11 van uit het franse Morlicourt.

De eerste duif van het totaal arriveerde om 12.01.41 op het hok aan de kastanjelaan, met een snelheid van 1699m/min een snelheid van ruim 101 km/ uur achteraf bleek dit de snelste te zijn van het gehele concours.

Dit is het derde huzarenstuk je van Jac. al dit jaar in groot verband,na Groesbeek en Tongeren, nu winnaar van Morlicourt. Dit is maar voor weinigen weggelegd, een hok met veel kwaliteit anders kan dit niet. De winnaar van het soort Jan de Ruiter x Cees Gijzen is uit het goede hout gesneden, gezien een broer van de duif ook al een 1e in afd., verband won dit jaar.

Als de vraag gesteld wordt, wat is het geheim van deze prestaties ,dan is het antwoordt. Het geheim is dat ik geen geheim heb, volgens Jac.

Een hok in optima forma !


Verdere prestaties Streekvliegers

Henry Schra - 7
Bert Jansen - 9
Roel Veldman - 11
Roel Veldman - 12
Bert Bloemert - 18

Allen Gefeliciteerd.Johan Schra 2 podium plaatsen op Rethel. 1 en 3

Zaterdag 12 mei 2018 zijn 9673 duiven gelost met een zuid oostenwind om 07. 45 uur in het Franse Rethel, gelegen in het departement Champagne - de Ardenne, de afstand voor de winnaar was 373 km, welke in 4 uur en 16 minuten is afgelegd. Dit betekend een snelheid van ruim 87 km/uur.

De snelste duif, de NL-17-4708525 was van 45 jarige Johan Schra uit de buurtschap Slingerberg in de gemeente Staphorst. Johan behaalde met deze overwinning de 3e zege van de 6 binnen voor PV. Streekvliegers in afdeling's verband. De 3 overwinningen dit jaar, werden allemaal neergezet aan de kastanjelaan, een duiven bolwerk van zeer goede spelers. Hier is ook de thuisbasis van Jac Schra, Roelof Coster, Johan Schra, Jan Kuiper en Sander Schra ( zoon van Johan), die zelfstandig speelt en ook al leuke uitslagen wist vast te leggen.

De vlucht had een pittig karakter. Maar door het fraaie heldere weer was de concours duur vrij kort te noemen en hadden de duiven snel hun thuisbasis bereikt.
Verder super uitslagen in groot verband.

4 Jac Schra
5 Peter v/d Haar
6 Peter v/d haar
7 Comb. Hengsteboer.

Allen proficiat.


Jac Schra opnieuw dominant op Tongeren.

Zaterdag 21 april zijn de duiven om 12.00 uur begonnen met een lichte Noord Oostenwind aan hun terug reis vanuit het Belgische Tongeren een afstand van 214 km . In het concours waren door 440 duivenliefhebbers in Rayon zuid van afd. 10 10923 duiven ingekorfd. De winnaar is wederom Jac Schra, zoals in het vorige artikel is beschreven dat er meerdere zullen volgen is dit nu wel heel snel. Na de overwinning van de eerste vlucht op naam te schrijven, is nu ook nummer drie aan zijn lijst toegevoegd. Zijn duif de NL 17- 1246924 werd als eerste op zijn hok gemeld om 14.20 uur. Met een snelheid van 74 km per uur liet deze duif de concurrentie achter zich.

Verder was het een super dag voor een aantal leden van de Streekvliegers, 8 van de 1e tien plaatsen waren voor leden van onze verenging.

Henry Schra 3/6

Bert Jansen 4

Peter v/d Haar 5/7

Bert Bloemert 8

Jan Heide 9

Over nadoen gesproken.

Allen gefeliciteerd.
BT .Superieure Start voor Jac. Schra

Zaterdag 7 april 2018 is het vliegseizoen van afd. 10 Noord Oost Nederland van start gegaan, 42 duiven liefhebbers van PV. De Streekvliegers korfden 1324 duiven in voor Groesbeek. In rayon zuid van de afd. waren er 9164 duiven in concours. De weers omstandigheden waren in eerste instantie goed, wat later bleek dat er een deel van de duiven enige moeite mee hadden en later op hun thuisbasis terug keerden dan verwacht, vooral de jaarlingen moesten er iets meer moeite voor doen. Maar wel een ervaring rijker zijn. De wind waaide licht uit het Zuid Oosten wat een gunstig effect had voor PV. De Streekvliegers . Maar liefst 13 duiven van onze vereniging wisten zich te plaatsen bij de eerste 25 van 9164 duiven.

Jac Schra wist zijn 541 als eerste af te vlaggen van het gehele concours en ging met de bloemen naar huis. Een prima prestatie die voor herhaling vatbaar is. Jac een gerenommeerd duivenliefhebber die al jaren in de top mee speelt, en hier mee zijn eerste visite kaartje voor 2018 heeft afgegeven met de plaatsen 1-19-24 tegen 9164 duiven.

Er zullen er vast nog meerdere volgen dit jaar.

Jac. Proficat.Hallo allemaal,

Op 21 maart zijn we met alle 14 jeugdleden naar de jeugddag van afdeling 10 in Grolloo geweest. Daar werden de prijzen van het vliegseizoen 2014 uitgereikt en we hebben gekegeld.
Daarna waren de verlotingen, er werden een paar duiven verloot, een aantal bonnen van bekende liefhebbers uit heel Nederland.
En er was voor iedereen een zak voer of iets dergelijks. Ook was er voor iedereen een hokbezoek te winnen.
Zelf had ik een hokbezoek bij Hans en Evert-Jan Eijerkamp.

Op 3 April zijn Bert Bloemert en ik daar geweest. Nadat we een rondleiding hadden gehad kwam Henk Jurriens die zei dat hij 2 duiven voor de jeugd in Staphorst had. Michael Purdy uit Amerika had met de kerstveiling 2 Lambrechts duiven gekocht, maar door problemen met de landeigenaar moest hij zijn hokken afbreken. Dus konden de duiven niet bij hem terecht. Daarom zei hij tegen Henk dat hij ze maar aan een jeugdlid moest geven. Henk dacht direct aan de jeugd van Staphorst, waar hij al veel over heeft gehoord.
Daardoor kan Eijerkamp in plaats van 1 jeugdlid 14 jeugdleden blij maken met een koppel duiven. De duiven zitten bij nu bij Martin Trompetter, zodra ze jongen hebben worden die verloot onder de jeugd.

Pieter OosterlingDick Vogelzang opent fondseizoen 2014 met een daverende overwinning op Sesanne.

Zaterdag 24 mei de eerste NPO vlucht afd. 10 met 9806 duiven in concours ging naar Dick Vogelzang, met een snelheid 1746 m/pm of te wel omgerekend 104 km/uur wist de 03-5310651 deze afstand te overbruggen en liet het gehele peloton achter zich.
Dick begon zo als bijna gewend aan een matige start van het seizoen, maar voor mannen van de lange afstand ook heel normaal patroon , zei richten zich meer op de lange adem en gebruiken de eerste vluchten min of meer als africhting. Maar zoals hier ook te zien als het zover is zijn ze er ook!
Dick Vogelzang geen onbekende in duivenland, hij verdiend voor een deel zijn brood in de duivensport, met zijn winkel in duivensport artikelen in de breedste zin van het woord , waar heel veel duivenmelkers hun inkopen doen, en niet onbelangrijk als importeur en verdeler van Matador producten in Nederland en België.
We zullen zeker dit seizoen meer van deze melker horen.

Verder op deze vlucht weer bijzondere prestatie van leden van PV de Streekvliegers,

deze allen in de top 10 van de heel Noord Nederland.

4

Op plaats 4 tegen dezelfde aantal als omschreven.
E. Brand en ZN

6

Roel Veldman

7

Cor Hulst
B.Timmerman

Klaas Stegeman Man of the match op Boxtel tegen 11533 duiven

Klaas Stegeman wint zaterdag 26 april 2014 met de 1712010 de 1e prijs op Boxtel in Afd. 10 zuid tegen 11533 duiven. Dit is de 2e overwinning dit seizoen door een lid van PV de Streekvliegers. Dit is niet de eerste overwinning van de man uit Rouveen, wekelijks vliegt Stegeman met zijn overwegend snelle van de Merwe duiven aan kop en bij deze prestatie zal het niet blijven.
Het geheel van de Streekvliegers presteerde heel goed op deze vlucht.
2

Klaas Heide
1 - 6

Klaas Stegeman
7

Bert Bloemert
8 - 9 - 10 - 11 - 12

Roel Veldman
met een topuitslag,
met 31 van de 40
ingekorfde duiven prijs
B.Timmerman


Roel Veldman pakt winst Gennep in de afd. tegen 11400 duiven

Zaterdag 19 april 2014, prachtig duivenweer met een zwakke tot matige oosten wind, later ligt draaiend naar zuid oost. Op voorhand bijna voorspelbaar dat de vroegste duiven zouden vallen in het westen van de afdeling. Hetgeen ook later werkelijkheid werd, maar liefst 7 van de 10 eerste duiven van de in totaal 11400 duiven komen uit de vereniging PV de Streekvliegers Staphorst.

De eerste prijs winnaar is de 11-5011528 "Mika" van Roel Veldman, Roel een melker die niets aan het toeval overlaat en zeer bedreven zijn hobby uitvoert.

Na de 1e nationaal in 2012 van Sens nu weer een topprestatie van formaat, er zullen nog meerderen volgen.
In de vereniging waren 3 liefhebbers die de 1e 10 prijzen voor zich opeisten, wat als heel uitzonderlijk is bij de Streekvliegers.

2 - 3 - 4 - 5 - 6

Comb. P&K van de Haar
7 - 8 - 9 - 10

Henk Jansen
B.Timmerman.