Superieure Start voor Jac. Schra

Zaterdag 7 april 2018 is het vliegseizoen van afd. 10 Noord Oost Nederland van start gegaan, 42 duiven liefhebbers van PV. De Streekvliegers korfden 1324 duiven in voor Groesbeek. In rayon zuid van de afd. waren er 9164 duiven in concours. De weers omstandigheden waren in eerste instantie goed, wat later bleek dat er een deel van de duiven enige moeite mee hadden en later op hun thuisbasis terug keerden dan verwacht, vooral de jaarlingen moesten er iets meer moeite voor doen. Maar wel een ervaring rijker zijn. De wind waaide licht uit het Zuid Oosten wat een gunstig effect had voor PV. De Streekvliegers . Maar liefst 13 duiven van onze vereniging wisten zich te plaatsen bij de eerste 25 van 9164 duiven.

Jac Schra wist zijn 541 als eerste af te vlaggen van het gehele concours en ging met de bloemen naar huis. Een prima prestatie die voor herhaling vatbaar is. Jac een gerenommeerd duivenliefhebber die al jaren in de top mee speelt, en hier mee zijn eerste visite kaartje voor 2018 heeft afgegeven met de plaatsen 1-19-24 tegen 9164 duiven.

Er zullen er vast nog meerdere volgen dit jaar.

Jac. Proficat.


 

Hallo allemaal,

Op 21 maart zijn we met alle 14 jeugdleden naar de jeugddag van afdeling 10 in Grolloo geweest. Daar werden de prijzen van het vliegseizoen 2014 uitgereikt en we hebben gekegeld.
Daarna waren de verlotingen, er werden een paar duiven verloot, een aantal bonnen van bekende liefhebbers uit heel Nederland.
En er was voor iedereen een zak voer of iets dergelijks. Ook was er voor iedereen een hokbezoek te winnen.
Zelf had ik een hokbezoek bij Hans en Evert-Jan Eijerkamp.

Op 3 April zijn Bert Bloemert en ik daar geweest. Nadat we een rondleiding hadden gehad kwam Henk Jurriens die zei dat hij 2 duiven voor de jeugd in Staphorst had. Michael Purdy uit Amerika had met de kerstveiling 2 Lambrechts duiven gekocht, maar door problemen met de landeigenaar moest hij zijn hokken afbreken. Dus konden de duiven niet bij hem terecht. Daarom zei hij tegen Henk dat hij ze maar aan een jeugdlid moest geven. Henk dacht direct aan de jeugd van Staphorst, waar hij al veel over heeft gehoord.
Daardoor kan Eijerkamp in plaats van 1 jeugdlid 14 jeugdleden blij maken met een koppel duiven. De duiven zitten bij nu bij Martin Trompetter, zodra ze jongen hebben worden die verloot onder de jeugd.

Pieter Oosterling 

Dick Vogelzang opent fondseizoen 2014 met een daverende overwinning op Sesanne.


Zaterdag 24 mei de eerste NPO vlucht afd. 10 met 9806 duiven in concours ging naar Dick Vogelzang, met een snelheid 1746 m/pm of te wel omgerekend 104 km/uur wist de 03-5310651 deze afstand te overbruggen en liet het gehele peloton achter zich.
Dick begon zo als bijna gewend aan een matige start van het seizoen, maar voor mannen van de lange afstand ook heel normaal patroon , zei richten zich meer op de lange adem en gebruiken de eerste vluchten min of meer als africhting. Maar zoals hier ook te zien als het zover is zijn ze er ook!
Dick Vogelzang geen onbekende in duivenland, hij verdiend voor een deel zijn brood in de duivensport, met zijn winkel in duivensport artikelen in de breedste zin van het woord , waar heel veel duivenmelkers hun inkopen doen, en niet onbelangrijk als importeur en verdeler van Matador producten in Nederland en België.
We zullen zeker dit seizoen meer van deze melker horen.

Verder op deze vlucht weer bijzondere prestatie van leden van PV de Streekvliegers,

deze allen in de top 10 van de heel Noord Nederland.

4

Op plaats 4 tegen dezelfde aantal als omschreven.
E. Brand en ZN

6

Roel Veldman

7

Cor Hulst

B.Timmerman


 

Klaas Stegeman Man of the match op Boxtel tegen 11533 duiven

Klaas Stegeman wint zaterdag 26 april 2014 met de 1712010 de 1e prijs op Boxtel in Afd. 10 zuid tegen 11533 duiven. Dit is de 2e overwinning dit seizoen door een lid van PV de Streekvliegers. Dit is niet de eerste overwinning van de man uit Rouveen, wekelijks vliegt Stegeman met zijn overwegend snelle van de Merwe duiven aan kop en bij deze prestatie zal het niet blijven.

Het geheel van de Streekvliegers presteerde heel goed op deze vlucht.

2

Klaas Heide
1 - 6

Klaas Stegeman
7

Bert Bloemert
8 - 9 - 10 - 11 - 12

Roel Veldman
met een topuitslag,
met 31 van de 40
ingekorfde duiven prijs

B.Timmerman


 

Roel Veldman pakt winst Gennep in de afd. tegen 11400 duiven

Zaterdag 19 april 2014, prachtig duivenweer met een zwakke tot matige oosten wind, later ligt draaiend naar zuid oost. Op voorhand bijna voorspelbaar dat de vroegste duiven zouden vallen in het westen van de afdeling. Hetgeen ook later werkelijkheid werd, maar liefst 7 van de 10 eerste duiven van de in totaal 11400 duiven komen uit de vereniging PV de Streekvliegers Staphorst.

De eerste prijs winnaar is de 11-5011528 "Mika" van Roel Veldman, Roel een melker die niets aan het toeval overlaat en zeer bedreven zijn hobby uitvoert.

Na de 1e nationaal in 2012 van Sens nu weer een topprestatie van formaat, er zullen nog meerderen volgen.

In de vereniging waren 3 liefhebbers die de 1e 10 prijzen voor zich opeisten, wat als heel uitzonderlijk is bij de Streekvliegers.

2 - 3 - 4 - 5 - 6

Comb. P&K van de Haar
7 - 8 - 9 - 10

Henk Jansen


B.Timmerman.


Webdesign: rietdejager.nl