Historie

Postduivenvereniging de Streekvliegers is opgericht in 1982.

Een groot aantal leden was voorheen lid van Pv. Magneet in Meppel , het leden tal uit de gemeente Staphorst groeide naar een dergelijke hoogte, dat een eigen vereniging tot de mogelijkheden behoorde.
Dit idee sloeg aan bij de aspirant leden, in een kort tijdbestek met veel onderlinge samenwerking en inzet werd dit doel gerealiseerd.
De medewerking van de gemeente Staphorst is ons tot heden altijd gunstig gezind geweest.
De nieuwe vereniging kon haar onderkomen vestigen in een niet meer in gebruik zijnde sporthal, hetgeen uitermate geschikt was voor ons doel.
Na ruim 10 jaar hebben wij deze locatie moeten verlaten door een bestemmingsplan wijziging en beschikken vanaf dien over een eigen clubgebouw, welke met verenigde krachten en middelen naar eigen inzicht en functionaliteit kon worden ingericht .
Waar veel verenigingen in de lande moeten fuseren door het terug lopen van het leden tal , groeit duivensport in Staphorst nog steeds, de gemiddelde leeftijd is dan ook veel lager dan elders, menig jonge liefhebber heeft een weg gevonden naar deze vereniging, om op een prettige wijze hun vrije tijd te besteden en hun hobby te kunnen uitoefenen.
PV De Streekvliegers is een ambitieuze en eigentijdse club met een 70 tal leden en is uitgeroeid tot een van de grotere en sterk spelende verenigingen van Noord Nederland.
De harmonieuze omgang tussen de leden is ook zeer positief te noemen, onderling worden veel duiven uitgewisseld om het gezamenlijk niveau naar het hoogste plan te brengen.
Voor nieuwe leden worden faciliteiten geboden om op een gunstige wijze duivensport te kunnen beoefenen.

PV De Streekvliegers, the place to Be